Argumente pro si contra epilarii definitive

Femeile fac foarte multe eforturi pentru a fi cat mai furmoase si mai feminine. Este normal sa se intample asa mai ales ca femeile sunt cele care trebuie sa reprezinte sexul frumos si trebuie sa arate ca atare.

Multe femei viseaza sa scape de parul nedorit pentru totdeauna, pocnind din degete. Tehnologia ne aduce destul de aproape de acest vis. Cu toate ca „epilarea definitiva”, asa cum este numita, nu este chiar definitiva si cu toate ca nu ne ajuta sa scapam de par pocnind din degete, face cu ochiul multor femei.

Cele mai cunoscute metode de indepartare pe termen lung a firelor de par nedorite sunt laserul si IPL (lumina intensa pulsata). Ambele sunt eficiente si functioneaza in acelasi mod, utilizand lumina pentru a incalzi si a distruge foliculii de par.

Tehnica de epilare cu ajutorul laserului poate fi dureroasa usor pana la moderat, fiecare folicul de par fiind inconjurat de terminatii nervoase. Desi procedura este suportabila, se poate apela la creme cu efect anestezic care se aplica cu 30 – 60 de minute inainte de initierea procedurii. Efectele imediate ale epilarii sunt inflamarea si inrosirea pielii.

Pentru a obtine anumite reuzltate trebuie sa faceti mai multe sedinte. Daca veti face o singrua sedinta nu veti putea scapaa definitiv de parul de pe corp. De regula, pentru a observa rezultate trebuie sa faceti intre 4 si 12 saptamani in functie de culoarea si de textura firului de par.

Un factor care ii ofera acestei tehnici un plus este faptul  ca nu exista prea multe complicatii in cazul acestei interventii. Epilarea trebuie sa fie facuta intr-un mod corespunzator si din acest motiv ea nu trebuie sa aiba efecte secundare. In cazul aparitie lor, trebuie sa stiti ca acestea sunt foarte rare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *