artemartiale

Cum sa inveti arte martiale acasa

Ce iti vine in minte cand te gandesti la arte martiale? La picioare prin aer, pumni grei, lovituri puternice?  Un singur om luptand cu mai multi? In cazul acesta inseamna ca te concentrezi mai mult pe partrea de atac decat pe cea defensiva, intrucat artele martiale sunt concepute in principal pentru autoaparare. Sunt o combinatie de putere spirituala si fizica si te invata tehnici de autoaparare dar pot ajuta si la gasirea pacii interioare si a linistii sufletesti, imbunatatind puterea mentala. Nu este o treaba magica, pe care doar putini oameni sa o poata face, este in schimb o activitate care poate fi abordata si bine stapanite de oricine, atata timp cat exista hotararea necesara. Deci daca esti suficient de entuziasmat si ferm hotarat in a invata arte martiale, iti oferim in continuare cateva sfaturi pentru a putea sa incepi sa le practici din confortul propriului camin.

Spargerea si distrugerea rafturilor, peretilor si mobilei de acasa nu reprezinta arte martiale, asa ca multora le este cerut sa se concentreze asupra adevaratului sens al artelor martiale, sunt multe lucruri de care trebuie tinut cont.

In primul rand, trebuie sa va hotarati asupra stilului abordat. Care stil vreti sa il invatati? Exista peste 200 de tipuri de arte martiale, cu origini diferite, si practicarea lor se bazeaza pe diferite scopuri dinainte stabilite. Spre exemplu exista arte martiale in care tehnicile de lupta nu implica folosirea armelor, toate combinatiile si miscarile sunt efectuate fara acestea, si alte stiluri de lupta in care sabiile, sulitele sau alte arme sunt prezente la fiecare antrenament. Cele mai cautate si mai recomandate a fi incepute acasa sunt cele ce nu implica arme, precum Aikido, Kung Fu, Karate, Jiu Jitsu sau altele.

Hainele pe care le imbraci sunt la fel de importante. Nu poti face arte martiale daca nu ai echipamentul corespunzator. Asta nu inseamna sa ai un costum specific, ci doar o imbracaminte comoda, pot fi pantaloni de trening si tricou larg, sau pantaloni trei-sferturi cu diverse combinatii de bluze si tricouri. Trebuie sa verificati daca echipamentul va permite sa faceti acele intinderi, fandari si combinatii de miscari fara a fi jenati sau incurcati in vreun fel.

Trebuie inceput tot timpul cu miscarile de baza, elementare, insa inainte de asta trebuie facuta incalzirea, cu cel putin 15 minute inainte trebuiesc facute aceste exercitii pentru a se minimiza riscul accidentarilor, intinderilor, spasmelor musculare, carceilor etc. Trebuiesc astfel miscate si incalzite toate membrele si partile corpului.

In artele martiale sunt importante tehnica, dar si energia. De aceea trebuie sa va perfectionati tehnica si in acelasi timp sa va cresteti energia prin marirea treptata a programului zilnic de antrenament. Concentrarea si atentia, viteza si exersarea in continuu sunt alti factori care te vor ajuta sa stapanesti chiar de acasa tainele artelor martiale. Pe langa toate acestea trebuie sa te asiguri ca te mentii hidratat si bine hranit, cu un regim echilibrat, pentru a fi puternic si pe interior. Cum se spune „Mens sana in corpore sano” – minte sanatoasa in corp sanatos!

One thought on “Cum sa inveti arte martiale acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *