David Polfeldt Massive Entertainment

David Polfeldt ingrijorat de viitor

David Polfeldt Massive EntertainmentDavid Polfeldt, directorul administrator pentru The Division, producatorul Massive Entertainment, admite ca ii place datele la care producatorii de jocuri au acces acum. In acelasi timp, crede ca exista o problema etica cu datele fiind folosite sa stoarca cat mai multi bani este posibil din jucatori, si iubirea lui pentru jocurile blockbustere l-a facut sa se ingrijoreze asupra viitorului.

Polfeldt le-a spus celor de la GamesIndustry International, ca el crede este super interesant ceea ce pot face acum cu datele mari si tipul de cercetare pe care il poate face. Au acum modele despre care nu stiau, iar pentru el este ceva foarte captivant. Acesta sustine ca mai exista un pas, unde primesti datele si singurul lucru la care il folosesc sa pacaleasca oameni sa plateasca pentru lucruri pe care nu intentioneaza s-o faca.

Mai ales in spatiul free-to-play, design-ul jocurilor conduse de date au crescut tot mai mult in anii recenti. Realizatorul jocului FarmVille, Zynga este unul dintre cele mai proeminente exemple de design-uri conduse de date, ce pur si simplu se bazeaza foarte mult pe date si masuratori atunci cand face alegeri de design.

Polfeldt a continuat spunand ca exista o problema etica aici. „Acum ca ati aflat totul despre David, veti folosi acest lucru sa relatati o poveste care conteaza pentru el, sau veti folosi asta sa-l faceti sa plateasca pentru lucruri pe care nu intentioneaza s-o faca. Pentru mine acest lucru este total diferit.

Design-ul jocurilor free-to-play nu este intotdeauna un lucru atat de negativ pentru jucatori, si sunt multe exemple de jocuri care sunt acceptate fiindca nu sunt percepute ca fiind manipulative. Acest model a ajuns sa domine spatiul mobil, si sunt acele lucruri care crede ca eventual vor patrunde intreaga industrie. Polfeldt vede o distinctie clara intre productia jocurilor traditionale si alte tipuri de jocuri care vor deveni mai aparente, dar asta nu inseamna ca o parte din el nu este ingrijorata pentru viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *