Uita de tehnologie

Mereu esti prins si inconjurat de tehnologie, fie ca esti la serviciu, fie ca esti acasa, esti tot timpul bombardat de tehnologie, de tablete, de smartphone-uri, de smartwatch-uri, smart-TV uri, si multe altele. Desigur ca ne sunt folositoare, si orice gadget nou ne va tine cu retina ochiului lipita de acestea timp de minute sau ore intregi in fiecare zi.

Insa ce e prea mult, strica, o zicala valabila pentru orice domeniu. Cum ar fi ca macar pentru o zi sa uiti de toata tehnologia ce te inconjoara, pur si simplu sa iesi pe usa, sa te urci in masina, cu doi sau trei buni prieteni si sa mergeti cu cortul, intr-o mica excursie, in weekend, sa fugiti de nebunia saptamanii, de serviciu, de lume.

Preferabil ar fi sa alegi un loc in care nu ai semnal la telefonul mobil, pentru a fi sigura ca vei rezista tentatiei de a verifica Facebook-ul sau de a verifica mail-urile primite. Nici macar sa te uiti la telefon sa verifici cat e ceasul, apeleaza la un ceas clasic, iti va fi mult mai folositor.

Sa te bucuri de viata, de viata in adevarata sa simplitate, departe de tot ce inseamana tehnologie, nu numai ca te vei simti mai bine, si vei avea parte de cateva zile cu adevarat relaxante. Vei petrece noaptea in fata unui foc, vei sta la povesti cu prietenii, vei servi o masa copioasa, si de ce nu o bere pentru a completa tabloul unei astfel de iesiri.

Ideea este ca am ajuns sa depindem foarte mult de tehnologie, de telefonul nostru mobil, de tableta care ne alerteaza ori de cat ori primi o notificare pe Facebook sau un mail. Si ar trebui sa fugim de tehnologie macar pentru o zi, ori de cate ori avem ocazia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *